7 gode vinterråd

- Vi har udarbejdet 7 gode råd til at gøre din bil klar til når kulden rammer Danmark.

Har du spørgsmål?

Telefon: 36 93 10 00

Er din bil vinterklar?

Når vi går den mørke tid i møde, betyder det samtidig, at det bliver koldere. Det er derfor en god idé at følge disse 7 vinterråd, således at du og din bil ikke bliver overrasket af sne og is.

1. Skift til vinterdæk

2. Påfyld sprinklervæske

3. Skift viskerblade

4. Få et vintertjek

5. Rigtigt udstyr i bilen

6. Skift til gummimåtter

7. Få bilen undervognsbehandlet

1. Skift til vinterdæk

På samme måde som vi vælger vores fodtøj alt efter, hvor vi skal færdes, så er det også nødvendigt at have de rigtige dæktyper tilpasset forskellige formål. Når vejgrebet bliver dårligere, er det en rigtig god idé at tilpasse sig forholdene – uanset om man er gående eller kørende. Derfor er vinterdæk naturligvis det eneste rigtige om vinteren.

Andersen og Martini kan hjælpe dig med anskaffelse af kvalitetssikrede vinterdæk, og vi monterer dem også gerne for dig.

Du kan se vores tilbud på Michelin vinterdæk eller foretage en bestilling til hjulskift.


2. Påfyld sprinklervæske

For at sikre den bedst mulige sigtbarhed er det yderst væsentligt at have fyldt sprinklervæske på bilen, så du altid kan fjerne skidt og snavs fra ruden. Især om vinteren hvor vejene tit er våde, køres der meget skidt op på forruden fra de andre biler. Sprinklervæske af god kvalitet kan mindske risikoen af skader på bilens sprinkleranlæg, når frosten sætter ind og temperaturen går i minus.   

Bemærk at forskellen på sprinklervæskes frostsikring er stor. Du kan få sprinklervæske til billige priser, men vær opmærksom på, at en dårlig sprinklervæske kan medføre, at sprinklersystemet fryser til is. Korrekt sprinklervæske kan købes i din lokale Andersen & Martini afdeling.

3. Skift viskerblade

Du bruger vinduesviskerne hyppigere om vinteren grundet det våde og sjaskende vejr. Det er derfor vigtigt at disse fungerer optimalt, således at du får det bedst muligt udsyn fra førersædet.

Det anbefales at viskerbladene bliver skiftet mindst én gang om året, for at sikre driftsikkerheden på disse. For at teste tilstanden på dine viskerblade, kan du mærke på dem i hver ende, for at tjekke om de er begyndt at løsne sig – hvis det er tilfældet, er det et tegn på, at de skal udskiftes. Derudover kan man også mange gange se det på evnen til at viske vand fra ruden.

4. Få et vintertjek

Er du i tvivl om din bil kan klare endnu en vintersæson, kan du køre den ned til din lokale Andersen & Martini forhandler, som kan sikre dig bedst muligt imod endnu en sæson. Vi sørger for at udpege, hvilke ting din bil skal have udbedret, inden den kører vinteren i møde.

Her kan du samtidigt passende få skiftet til vinterdæk for en god pris.


5. Rigtigt udstyr i bilen

Når vinteren for alvor rammer, og sne og isglatte veje bliver en realitet, så er det vigtigt at have det rette udstyr med sig i bilen, hvis din bil skulle gå i stå eller på anden måde stå stille.    

Hvis uheldet er ude, og du sidder fast i sneen på en øde vej, er det væsentligt at have noget udstyr med sig. Nedenfor er en list med de vigtigste ting til dit bagagerum:

  • Startkabler
  • Låsespray
  • Lygte
  • Isskraber
  • Skovl
  • Tæpper
  • Handsker
  • Slæbetorv

6. Skift til gummimåtter

Når slud og sne kommer snigende, er det en god idé at få skiftet sine stofmåtter ud med gummimåtter, der sørger for at det våde fodtøj og andet snavs bliver på måtten. Dette vil i sidste ende gøre at dine stofmåtter holder længere, og at du holder snavs og skidt på gummimåtten i vinterhalvåret.

Endnu en god grund til at benytte gummimåtter er, at saltsnavset ikke siver ned i bilen, og i sidste ende får bilen til at ruste. Hvis du stadig ikke er overbevist, kan du lægge aviser under stofmåtterne. Dette vil dog medføre en hyppigere udskiftning af dine stofmåtter.

Du kan få et godt tilbud på gummimåtter hos din lokale Andersen & Martini forhandler.

   

7. Få bilen undervognsbehandlet

Vinterveje er lig med salt og snavs, og det har det med at sætte sig på bilens karosseri, som forårsager rust på bilen. Det sætter sig også på steder, der ikke umiddelbart er synlige. Både salt og snavs samles ofte i hulrum, på undersiden og på indersiden af karosseriet, hvilket hurtigt kan resultere i rustgennemtæring.

Der findes et væld at tilbud på undervognsbehandling, men du bør sikre dig, at det er en kvalitetssikret undervognsbehandling du betaler for - det får du hos Andersen & Martini.
 

Dine prisalarmer hos Andersen og Martini

Dine prisalarmer hos Andersen & Martini