Autoriseret eller Uautoriseret værksted?

Der er mange fordomme og holdninger til, hvad der er bedst - vi vil her forsøge at forklare forskellen, så du selv kan tage stilling til, hvad der er bedst for dig.

Bestil tid på værksted

Telefon: 36 93 10 00

Autoriseret eller Uautoriseret autoværksted

Der er mange myter og misforståelser, når det kommer til valg af autoværksted- skal man vælge et autoriseret eller uautoriseret værksted? Vi vil her på siden forsøge at svare på de spørgsmål, som vi ofte får hos os, når bilejere er i tvivl om, hvilket værksted der er bedst til dem.

De hyppigste spørgsmål, vi får:

- Mister jeg min garanti ved at benytte et ikke-autoriseret værksted?

- Hvorfor er timeprisen højere hos et autoriseret værksted end et uautoriseret værksted?

- Hvilke fordele er der ved at benytte et autoriseret værksted?

Vi har derudover lavet en kort video til dig, så du kan danne dig et overblik, og er du stadig i tvivl om, hvad du skal vælge, så har vi uddybet det yderligere nedenfor, så du kan træffe det rigtige valg.

Derfor skal du vælge et autoriseret værksted

 

Mister du fabriksgarantien hos et uautoriseret værksted?

Udfordringen ved at bruge et uautoriseret værksted opstår den dag, at du får brug for din bils fabriksgaranti. Her er det DIT ansvar at bevise over for bilproducenten, at værkstedet har foretaget eftersynet / reparationen efter bilproducentens forskrifter, samt de reservedele der er brugt, overholder ALLE de samme krav som de originale dele. Dette er en ualmindelig svær opgave - og kan du ikke bevise det, så sker det ofte, at bilens garanti ikke dækker.

På et autoriseret værksted har du ikke dette problem, da de altid overholder alle forskrifter og kun benytter originale reservedele. Skulle der opstå tvivl om enkeltsager, så hjælper det autoriserede værksted med at bevise det over for bilproducenten og du står dermed ikke alene. 

Har du en ny bil med garanti, så benyt altid det autoriserede værksted. Det kan blive meget dyrt at miste din garanti.

Så konklusionen på spørgsmålet må være: nej, man mister ikke garantien af at gå på et uautoriseret værksted. Det forudsætter dog, at værkstedet udfører service efter alle producentens forskrifter, så risikoen er langt større og bevisbyrden er ofte en kæmpe udfordring, hvis du får brug for din garanti

Hvorfor er timelønnen højere på et autoriseret værksted?

Det autoriserede værksted har – og skal have - adgang til alle bilproducentens opdaterede tekniske oplysninger om bilmodeller. Udgifterne til denne tekniske information for bare et enkelt mærke er store og oveni kommer teknisk uddannelse af mekanikerne og korrekt godkendt værktøj og testudstyr, der kan løbe op i flere hundrede tusinde kroner årligt.

Alle værksteder har ret til at købe teknisk information fra bilproducenten, men det er dog ikke ensbetydende med, at det uautoriserede værksted rent faktisk køber sig adgang til denne information og til løbende opdateringer heraf. For et uautoriseret værksted, der vil denne udgift ofte være alt for tung, når de har mange forskellige mærker på værkstedet hver dag. Det autoriserede værksted har ikke bare ret til adgangen, men pligt til at købe sig denne information, og derfor kan du altid være sikker på en opdateret teknisk ekspertise på det autoriserede værksted.

Det autoriserede værksted modtager hele tiden mange nye og opdaterede tekniske cirkulærer, og det tager tid for mekanikerne at holde sig ajour hermed og gennemgå uddannelse i ny teknik. Det kræver mange ressourcer for et autorisereret værksted at holde sig ajour med blot et enkelt bilmærke og vedligeholde den specialisering i det pågældende mærke, som værkstedet opnår. At være ajour på samme niveau som et autoriseret værksted, med de fleste bilmærker både i relation til kvalifikationer og værkstedsudstyr, er derfor næppe realistisk for et uautoriseret værksted.

Fordele ved et autoriseret værksted

 • Det autoriserede værksted er OBS på eventuelle fejl og kendetegn ved din bilmodel
  = Hurtigere fejlsøgning og reparation, så du er hurtigere på farten
 • Har det nyeste værktøj og testudstyr, som producenten kræver
  = Benytter altid producentens forskrifter, så du er sikret i forhold til garanti
 • Mekanikeren kender din bil ud og ind, da personen har arbejdet med samme type mange gange
  = Den samlede pris kan ofte være lavere pga. sparet tid, på trods af en højere timeløn
 • Mekanikerne har altid den nyeste viden og er uddannet i netop din bil
  = Dokumentationen er i orden ved garantisager, hvor bilproducenten vil se beviser

Fordele ved et uautoriseret værksted

 • Timelønnen er ofte billigere hos et uautoriseret værksted, da de ofte ikke køber den tekniske indsigt og uddannelse.
 • Et uautoriseret værksted arbejder typisk med alle bilmærker - de har ikke samme dybdegående specialviden, men bredere erfaring på tværs af mærker, der gør dem anvendelige til rutineopgaver som hjulskift eller pæreskifte.
 • Et uautoriseret værksted er ikke bundet til producenternes forskrifter og har mulighed for at løse problemer på utraditionel vis. Dette kan dog være på kompromis med sikkerheden.
 • De har adgang til uoriginale reservedele, hvor der ofte er penge at spare. Vær opmærksom på at det ofte er her at værkstedet tjener sine penge, ved at sælge billige reservedele til høje priser.

"Din bil skal serviceres af de bedste fagfolk i branchen"

"Vores teknikere, som udfører service, skal være autoriserede og højtuddannede. Servicepunkter skal udføres jf. fabrikkens forskrifter, således at du er sikret fortsat garanti, driftssikkerhed og køreglæde."

Jannik Volder, Værkfører

En serviceaftale på din bil er den bedste investering 

Hvis du bekymrer dig om uforudsete værkstedsregninger, så anbefaler vi at tegne en service og reparationsaftale - her kan du for et mindre månedligt beløb slippe for dine bekymringer.

Det er en god investering i din bil, som tjener sig selv hjem igen, og så er det slut med at frygte for værkstedsbesøg.

Du kommer bare ind med bilen, når der går en pære, det er tid til nye viskerblade, bremser, kobling, olie, service og alt det andet, for det er alt sammen med i prisen – Se mere om: service og reparationsaftale her!

Andersen & Martinis autoriserede autoværksteder

Vi er stolte af at have autorisation til af udføre reparationer, skader og serviceeftersyn for følgende mærker:

De 5 Andersen & Martini løfter

Vi ønsker altid, at du får en god oplevelse hos os. Får du passet din bil efter forskrifterne hos os, lover vi:

Vi udfører ikke ekstraarbejde uden at tage dig med på råd

Tilfredshedsgaranti  - er du ikke tilfreds, retter vi det uden merpris!

Akut vejhjælp 24 timer i døgnet, kan købes til fordelagtig pris

Vi bruger kun originale reservedele, der sikrer dig fortsat garanti

Vi udfører alt efter fabrikkens forskrifter og efter dine ønsker

 

Dine prisalarmer hos Andersen og Martini

Dine prisalarmer hos Andersen & Martini