Sådan forsikrer du din bil

Bliv klogere på bilforsikring, og hvordan du kan spare mange penge ved at følge nogle simple råd

Få tjek på bilforsikringen

Når man køber en bil, skal den som minimum have en lovpligtig ansvarsforsikring. Men junglen af forsikringstilbud kan være svær at navigere i. 

På denne side får du gode råd til, hvordan du finder den bedste og billigste forsikring. Find ud af, hvilke faktorer har indflydelse på prisen på din bilforsikring, og læs om de forskellige forsikringstyper.

Du får også 5 tips til at spare penge på din forsikring.  

Beregn pris her

Typer af bilforsikring

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikringen er den forsikring, som er lovpligtig i Danmark for alle, der ejer en bil. Den dækker alle uheld, hvor du har været skyld/delvist skyld i skader på andre personer, andres køretøjer, ejendomme og ejendele. Det kan bl.a. være vejskilte, medpassagerer, modpart osv.

Kaskoforsikring

Denne forsikring dækker de fleste skader på den forsikrede bil + evt. tyveri af bilen. Den er valgfri i Danmark, men pengeinstitutter og banker, som har finansieret billånet, stiller typisk krav om at tegne en kaskoforsikring, da de gerne vil sikre deres penge bedst muligt

Førerulykkesforsikring

Dette kan være en tilkøbsforsikring til din kaskoforsikring, som dækker personskader på føreren af bilen ved ulykker, hvor føreren selv bærer skylden (f.eks. soloulykker). Din kasko dækker skader på bilen og din ansvarsforsikring dækker evt. skader på andre, men i tilfælde hvor føreren ikke har en ulykkesforsikring, så kan en førerulykkesforsikring dække.

Glasforsikring

Dette er ofte en tilkøbsforsikring på din kaskoforsikring. Skader på bilens ruder, spejle og lygter er ofte dækket af ens kaskoforsikring, men mange gange er selvrisikoen højere end selve skaden og samtidig kan det betragtes som en belastende skade, som gør at din forsikring stiger. Du kan derfor med denne forsikring få dækket alle skader, hvor skaden kan repareres, og skal f.eks. ruden udskiftes helt, så får du et tilskud (typisk ½ eller 2/3 af beløbet).

5 tips til at spare penge på din forsikring

Her følger 5 ting du skal sikre dig inden du vælger bilforsikring. Der er nemlig stor forskel på priserne hos de forskellige forsikringsselskaber, og din konkrete situation kan vægtes meget forskelligt selskaberne imellem. Se længere nede hvilke faktorer, der har en indflydelse på prisen på din bilforsikring.

1. Få tilbud fra flere forsikringsselskaber

Dette tip er suverænt det vigtigste af dem alle. Der kan være enorm forskel på, hvilke faktorer forsikringsselskaberne vægter højt, og nogle afvejninger passer bedre end andre i netop din situation, og derfor er det vigtigt at du undersøger markedet inden du tegner forsikring. Der er rigtig mange penge at spare.

2. Betal helårligt

Mange forsikringsselskaber vil gerne slippe for administrationsomkostningerne ved at skulle fakturere flere gange om året, og derfor giver de også en økonomisk gevinst (typisk 5-10 %), hvis du vælger at betale én gang om året. Læg derfor penge af i budgettet til den her tunge post, og så vil du spare nogle penge.

3. Tjek op på prisen

Mange personer glemmer jævnligt at tjekke op på prisen på deres bilforsikring, når tingene "bare kører". Det er fordelagtigt at undersøge markedet ca. hvert andet år for at se om der er billigere alternativer. Nogle gange behøver du ikke engang skifte selskab, men kan blot bruge informationen til at forhandle med dit nuværende forsikringsselskab.

4. Saml dine forsikringer

Hvis du samler dine øvrige forsikringer hos samme selskab, så gives der ofte en samlet rabat. Du står også stærkere i forhandlingssituationer, da du er en større og mere værdifuld kunde. Der kan være gode penge at spare, hvis du vælger at samle alle dine forsikringer ét sted.

5. Brug din fagforening eller særaftaler i forbindelse med køb

Har du en fagforening, så har de sandsynligvis lavet en særaftale med et forsikringsselskab. Dette er værd at tjekke op, men man skal passe på ikke blot at tage det første og det bedste. Som nævnt i tip 1, så er vægtningen af de forskellige faktorer forskellige fra selskab til selskab. Det samme gælder for særaftaler med bilimportøren, som også er værd at tjekke op på. Kia kører f.eks. PT (13/2-19) nogle meget fordelagtige forsikringsaftaler i forbindelse med køb af ny bil. Opel har ligeledes et samarbejde med IF forsikring ved køb eller leasing af nye bil.  

Faktorer der har indflydelse på prisen på din bilforsikring

Som tidligere nævnt, så er vægtningen af de nedenstående faktorer forskellige fra selskab til selskab, og derfor er det vigtigt, at man tjekker op på, hvad der passer bedst til ens egen situation. De største faktorer er:

Alder

Er du under 25 år, så kan det være rigtig dyrt at tegne en bilforsikring, derfor skal man passe ekstra på, hvad man tegner, hvis man er i denne aldersgruppe. Det kan godt betale sig, at afsøge markedet grundigt for det bedste tilbud.

Årlige kørte kilometer

Jo mere du kører i din bil, desto større er risikoen for uheld eller defekt og derfor bliver præmien, du betaler for din forsikring, også højere.

Anciennitet

Hvis du har kørt flere år skadesfrit, så har du også opsamlet en vis form for erfaring. Denne erfaring vægtes højt hos mange selskaber og gør din bilforsikring dyrere/billigere alt efter antallet af år, som du har ejet en bil.

Bopæl

Om du bor inde i byen med meget trafik og mange biler, eller om du bor ude på landet, hvor du tit har landevejen for dig selv, har selvfølgelig også en betydning for, hvor høj prisen på din bilforsikring bliver.

Bilens værdi og type

Om du kører i en bil til 1 million kroner eller en bil til 100.000 kr. har naturligvis også en stor effekt på prisen. Derudover har typen af motor og model ofte også en betydning, da grupper med f.eks. sportsmodeller har tendens til at køre en smule mere ”friskt”.

Selvrisiko

Den sidste store faktor er, hvor meget du er villig til selv at betale ved en skade. Hvis du ikke er villig til at betale noget, så betyder det, at selskabet skal dække selv den mindste ridse i bilen. Hvis du derimod tegner en selvrisiko på f.eks. 5.000 kr., så er det kun ved skader over 5.000 kr., hvor forsikringsselskabet skal have pungen op af lommen. Tilmed er det kun differencen fra de 5.000 kr. og op til skadens omkostning, som de skal betale, hvilket vil være med til at gøre forsikringen billigere i forhold til en selvrisiko på f.eks. 1.000 kr.

Hvad koster en bilforsikring? Beregn din ydelse her

Nedenfor kan du beregne, hvor meget du skal betale for din bilforsikring. Andersen & Martini tilbyder forsikringerne i samarbejde med
Techno Forsikring. Indtast dine oplysninger i formularen og find med det samme ud af, hvad din bilforsikring vil koste.

Stil spørgsmålUdfyld nedenstående og stil dit spørgsmål. Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål eller ønsker rådgivning omkring dit bilkøb.

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.

Kontakt osUdfyld nedenstående og skriv evt. en besked omkring din henvendelse. Så vil vi komme tilbage til dig hurtigst muligt.

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.