Her er fordelene og ulemperne ved en cabriolet

Skal du have ny bil og overvejer du om det skal være en af de der smarte åbne? Så bør du læse disse punkter igennem, så du ved, hvad denne biltype byder på. Ved du for eksempel ikke, om en cabriolet må gå i vaskehallen eller om det kan betale sig med en åben bil hele året? Find svaret på denne side.

Vores bedømmelse

Fordele

  • En sjov og fræk bil, der nok skal tiltrække opmærksomhed
  • Ingen blinde vinkler – når kalechen er nede
  • Du kan sole dig, mens du kører bil og samtidig mærke vinden
  • Uendelig plads i højden – nemt at transportere større ting

Ulemper

  • Ikke en praktisk bil
  • Begrænset udsyn bagtil ved kalechen slået op
  • Begrænset bagagerumsplads – især med kalechen nede
  • Sikkerheden er ikke så god, som på biler med tag
  • Pladsen på bagsædet er ikke altid optimal

Sjov og befriende oplevelse

Det giver en exceptionel følelse at mærke farten, når kalechen er nede. På samme måde som på en cykel. Bare meget hurtigere og sjovere. Vindskærmen gør, at man ikke bliver generet af træk ved hverken lav eller høj hastighed. Du får den ultimative allround oplevelse ude i det fri. Derved bliver det også lettere at invitere sin bedre halvdel ud på en omgang frisk luft.

Opel Cascada Cabriolet

Opel Cascada Cabriolet

Ikke en praktisk bil

En cabriolet er ikke en praktisk bil – det er en sjov bil, der giver lidt mere glæde i hverdagen. I dag er mange cabrioleter udstyret med en vindskærm og klimaanlæg, hvilket betyder, at du i realiteten kun behøver at have kalechen oppe, hvis det regner eller sner, det kan dog godt blive en kold fornøjelse i vintermånederne. På mange cabrioleter kan man desuden køre kalechen op og ned selv, mens man kører. Derved bliver det lige så let som at rulle vinduet op og ned – det er bare lidt sjovere at kunne fjerne hele taget!

360 graders udsyn

En stor fordel ved cabrioleter er, når kalechen er nede, har man et 360 graders udsyn. Til gengæld er der ofte et forringet udsyn bag til, når kalechen er oppe, sammenlignet med almindelige biler. Endnu en grund til at køre med kalechen nede.

Opel Cascada Cabriolet

Oplev den forførende Opel Cascada

Den frække Opel Cascada er en af de mere rummelige i sin klasse og forfører med sit elegante og stilfulde ydre. Opel Cascada giver ekstra luksus og masser af komfort i hverdagen. Når solen skinner giver det åbne tag mulighed for en lækker brise og et eminent 360 graders udsyn. Læs alt om den formidable bil her.

Den smarte Opel Cascada fås fra 390.000 kr.

Opel Cascada Cabriolet

Varme hele året rundt

Cabrioleterne i dag er ofte så godt isoleret og udstyret med et effektivt klimaanlæg, at de sagtens kan benyttes året rundt. Der har da heller aldrig været noget i vejen for, at have kalechen nede på en smuk og solrig vinterdag? Som ved andre biler, skal du dog overveje en undervognsbehandling, da den vil forlænge bilens levetid markant.

Hvorfor er en cabriolet dyrere?

Det kan virke lidt underligt at skulle betale ekstra meget for en bil, der ikke engang har et tag. Årsagen dertil er, at kalechen kræver mere avanceret teknologi, og bilen skal stives ekstra hele vejen rundt, da den ikke har en bærende top - ved at fjerne taget fra en bil, fjerner man også en del stabilisering, da hele bilen altså kun hænger sammen via bunden.

Opel Cascada Cabriolet

Opel Cascada Cabriolet

Sikkerhed

I tilfælde af, at bilen ruller rundt, er en cabriolet selvsagt ikke lige så sikker som en bil med top på. Taget en vigtig del af beskyttelsen, hvis uheldet skulle være ude. Men cabrioleter er generelt blevet mere sikre med tiden. De fleste moderne cabrioleter er udstyret med pop-up styrtbøjler på bagsædet og bliver også afstivet ekstra hele vejen rundt om karrosseriet. 

Stof- eller metalkaleche?

Cabrioleter med stofkaleche vil altid larme mere end cabrioleter med metalkaleche – selv når taget er oppe. Både i forhold til lyd og isolation vil en metalkaleche være at foretrække. De er dog som oftest dyrere, da en metalkaleche gør bilen tungere. Derfor kræver det en større motor og samtidigt kræver det mere avanceret teknologi.

Opel Cascada Cabriolet

Opel Cascada Cabriolet

Knirke og knagen i min cabriolet

Med tiden vil en cabriolet knirke og knage en anelse mere inden i, da kalechen er et separat element, der bliver påsat med diverse låsemekanismer.

Bagageplads

Bagagerumspladsen bliver i nogle cabrioleter indskrænket, når kalechen er nede – og i nogle tilfælde optager kalechen al bagagerumspladsen. Til gengæld kan man have meget inde i bilen, når taget er nede!

Opel Cascada Cabriolet

Opel Cascada Cabriolet

Vindmodstand i en cabriolet

Cabrioleter kører generelt ikke lige så langt på literen, da der er større vindmodstand - selv med kalechen oppe. Der opstår nærmest en vakuum effekt i bilen, når kalechen er nede. Derudover er bilen som regel også tungere end en almindelig bil, grundet det ekstra materiale til afstivning m.m.

Må en cabriolet komme i vaskehallen?

Har du en cabriolet med metalkaleche er vaskehallen ikke noget problem. Der gælder nogle andre regler for stofkaleche og kan variere meget fra bil til bil, da kalechen kan være lavet af forskelligt materiale. De fleste nyere cabrioleter med stofkaleche kan godt tåle en tur i vaskehallen. Det anbefales dog at tjekke, hvad der står i instruktionsbogen. "Så går du ikke galt i vaskehallen" ;)

Opel Cascada Cabriolet

Opel Cascada Cabriolet

Holder kalechen hele bilens levetid?

En metalkaleche er lettere at vedligeholde end en stofkaleche og kræver ikke meget anderledes pleje end en almindelig bil. Fælles for alle stofkalecher er, at de løbende skal renholdes og vedligeholdes, så deres levetid og udseende bevares. Dette gøres blandt andet ved jævnligt at imprægnere kalechen og give den fedt, så den forbliver vandtæt og "smidig” og ikke bliver utæt eller får en nedsat folde-evne.

Hvordan er pladsen på bagsæde?

Generelt er der mindre plads inde i kabinen på en cabriolet, og det må siges, at en cabriolet ikke er en oplagt familiebil. Ofte er der maksimalt plads til to personer, fordi pladsen bagved er ret trængt. I nogle typer cabrioleter er der slet ikke bagsæder. Det kommer meget an på typen, men Opel Cascada er generelt en stor bil med rimelig plads til folk bagved.

Opel Cascada Cabriolet

Cabrioleter på lager netop nu

Dine prisalarmer hos Andersen og Martini

Dine prisalarmer hos Andersen & Martini